Over ons

Electric Scooters & Bikes – gevestigd te Roeselare ( Hooglede-Gits )

Electric Scooters & Bikes is uitgegroeid tot dé grootste speciaalzaak in elektrische tweewielers in West-Vlaanderen. Al zijn we in 2012 klein gestart in een winkeltje van om en bij de 50m² te Brugge. Onze succesformule bestaat eruit dat wij ons als familiebedrijf volop inzetten om de klant zo correct mogelijk te adviseren en hier nemen we dan ook ruim de tijd voor. We begeleiden de klant met plezier in zijn zoektocht naar z’n ideale voertuig. Van elektrische step, elektrische fiets, speed pedelec, elektrische scooter tot elektrische moto. Kortom, alle elektrische tweewielers.

De vestiging in Brugge werd dus te klein voor ons aanbod. Begin 2019 zijn we op zoek gegaan naar een grotere vestiging en zo is de hoofdafdeling te Roeselare (op de grens met Hooglede) ontstaan. De locatie langs de druk bereden Bruggesteenweg is dan ook ideaal voor zo’n elektrisch mobiliteitscenter zoals het onze. Men staat hier dagelijks met de auto aan te schuiven, wat men doet nadenken over een alternatieve manier om zich te verplaatsen in het verkeer.

Sinds 01/05/2021 hebben we onze vestiging in Brugge volledig stopgezet. De E- Bikes kunnen daar wel nog steeds hun service krijgen door de firma Madame Vélo die enkel onze afdeling van de E-Bikes in Brugge overnam, en de verkoop en herstelling van onze Qwic E-Bikes  verder garandeerd in Brugge.

De markt van de elektrische mobiliteit evolueert dagelijks en ook wij staan niet stil want ons assortiment blijft steeds uitbreiden. Zo voegden we recentelijk Energica motorcycles toe aan ons gamma. Deze Italiaanse snelheidsduivel valt vooral in de smaakt bij iemand die wel van een adrenalinestoot houdt.
Bekijk ons volledige gamma op onze website: www.electric-scooters-bikes.be .


Geloof in elektrische tweewielers
Waarom wij zo sterk geloven in ons aanbod van elektrische tweewielers? De aankoop van zo’n elektrisch vervoersmiddel is dan wel iets duurder, maar je verdient dit eenvoudig terug in het verbruik! Zo kost het slechts € 0,25 / 100km voor de fiets (en speed pedelec), € 0,60 / 100km voor de scooter en amper € 1,50 / 100km voor de motorfiets. Hoe meer kilometers je dus aflegt, hoe sneller je de investering terugverdient. Om maar te zwijgen wat je uitspaart nadien in onderhoud en herstellingen, want in zo’n elektrisch voertuig zitten veel minder roterende onderdelen.

De consument is er dan ook steeds sterker van overtuigd dat de elektrische tweewieler een vaste waarde wordt in het verkeer. Het succes van een elektrische fiets en speed pedelec is er al langer, maar ook van de scooters en motoren is er een flinke opmars.
Bovendien is het zo zalig om te genieten van een ontspannend ritje zonder geurhinder en lawaaihinder! Ook opladen kan gewoon bij jou thuis via een normaal stopcontact gebeuren. De meeste accu’s zijn ook uitneembaar, dus ben je niet in de mogelijkheid om het toestel op te laden waar het geparkeerd staat, dan kan je de accu meenemen naar het eerstvolgende stopcontact.


Onze service staat voorop
We zijn voorzien van ons eigen transport waardoor we over gans Vlaanderen aan huis kunnen leveren.
Service staat bij ons voorop! Uiteraard kan je bij ons terecht voor onderhoud en herstellingen, maar wanneer het over je enige vervoersmiddel gaat, voorzien wij een vervangtoestel zodat je mobiel blijft. Ook dit is iets wat ons onderscheidt op het gebied van service na verkoop.

Kom langs
Ben je het dus beu om telkens maar in de file aan te schuiven? Of kost die tweede wagen binnen het gezin teveel? En ben je op zoek naar een alternatief vervoersmiddel? Kom dan zeker eens langs, wij helpen je graag verder in jouw zoektocht. Uiteraard hoort een gratis testrit daar ook bij!